Våra produkter

Vi har under 30 år valt ut de produkter som lever upp till förväntningar om kvalitet, design och finish. Arbetet har lätt fram till en varierad portfolio – här nedan kan ni ta del av beskrivningar av våra olika produktområden.

 

VÄGGKAKEL

Majoriteten av våra väggkakel är handgjorda eller hand-bearbetade i Europa. Fired Earth täcker in alla olika stilar, från det traditionella till det stilrent moderna.
Varje serie har sitt egna individuella utseende och de flesta är exklusiva för Fired Earth.

Vår kunskap om kakel sträcker sig mer än 30 år tillbaka i tiden och vi har haft glädjen att samarbeta med några av världens mest talangfulla keramiker, studios och workshops.
Det är bara att njuta och välja…

GOLVPLATTOR

Sten huggen från gruvor sedan romartiden, rika variationer av skiffer från Afrika och Sydamerika, spansk terracotta, allt detta har en direkt anknytning till den forntida civilisationen som format vår världs förflutna arkitektur.
För mer än tre decennier sedan började vi vårt letande efter vackra stenmaterial från hela världen och började att importera dessa underbara material för att skapa grunden till vår kollektion av golvplattor.
All natursten i kombination med våra keramiska plattor som tillverkas genom avancerad teknik, gör Fired Earth ́s golvserie komplett.

BADRUM

Fired Earth är ledande i badrumsdesign. Med en kollektion som sträcker sig från duschväggar, badkar, handfat och toalettstolar, blandare och kranar – accessoarer som gör det extra i varje badrum, kan Fired Earth designa ditt optimala badrum. Vårt välkända sortiment av kakel och klinkers kompletterar ditt badrum till perfektion.

Vi har allt från det klassiska och traditionella till moderna och stilrena serier.

KÖK

Köket som tidigare bara var ett ställe att laga mat i, har nu blivit ett ytterligare vardagsrum, ett rum vi väljer att spendera hela dagen i. Trenden mot köksliv innebär att det blir viktigt att köket är praktiskt, bekvämt och att det är en avslappnande miljö.

Fired Earth ́s bänkar och möbler för köket är både vackra och praktiska och garanterar att tiden du spenderar i köket är väl använd tid. Käket är ju hjärtat i ett hem och våra kollektioner gör det enkelt att visa att så är fallet. Flera av köken är handgjorda och mycket gedigna och kommer från hållbara europeiska skogar. Stilen är allt från rustikt lantligt till avskalat modernt.

FÄRG

Fired Earth ́s färg är framtagen i England. Färgkollektionen som består av 120 kulörer har tillverkats av speciellt utvalda pigment och mineraler för dess erkända egenskaper som klarhet, ljustålighet och slittålighet. Färgerna är designade för att ge en matt yta som ger ett mjukt intryck, de är mycket dryga med en hög täckning och är lätta att stryka.

Samtliga färger är vattenbaserade och tillverkade efter högsta standard och finns tillgängliga i 2 typer:

MATT EMULSION

En mjuk avtorkbar emulsionsfärg som ger en matt yta. Används till väggar och tak för inomhusbruk. Färgen täcker utmärkt, är lätt att applicera och luktar inte. Glansvärde: 3%.

EGGSHELL

En slitstark och avtorkbar färg med sidenmatt yta, och som fungerar som sin egen grundfärg. Används till inomhussnickerier och väggar, speciellt ytor som utsätts mer, exempelvis i kök och badrum
Glansvärde: 20%

För mer information om våra produkter kan ni besöka våra engelska sida:

www.firedearth.com